Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата

...
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата програма на СО за 600 млн. лв.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова показа лист с обекти от финансовата стратегия на Следствен отдел към окръжна прокуратура за близо 600 млн. лв.. „ Съгласно законите Столичната община може да работи единствено в границите на предходния бюджет и по така наречен преходни обекти, само че за обекти, които не попадат в финансовата стратегия от предходната година, не можем да вършим разплащания “, това изясни Фандъкова по време на конференция във връзка представянето на листата с обекти от финансовата стратегия на Столичната община за 2023 година

Списъкът е със средства, както от общински доходи, по този начин и от оперативни стратегии, изясни кметът и добави, че обектите, които ще се финансират с общински доходи са на стойност 298,4 млн. лв., а тези със средства от Европейския съюз – 297,7 млн. лв.. Общата стойност на финансовите разноски е 596,1 млн. лв..

Изграждат се 20 обекта на стратегически места в столицата, част от тях са пробивът за бул. „ Филип Кутев “, бул. Тодор Каблешков, бул. „ Ломско шосе “ и други, за които са отделели над 48 млн. лв., сподели кметът и добави, че също 41 млн. лв. са отделени за ремонт на съществени квартални улици.

По думите на кмета други значими разноски са за изглаждането на нови улици и съществени поправки в кварталите, за които са отделени 747 хиляди лв.. Също по този начин близо 134 млн. лв. са за обекти в бранш „ Градски превоз “, като 60 млн. лв. са за строителството на метрото под бул. „ Владимир Вазов “. Целият лист ще бъде качен на уеб страницата на Столичната община.

Средствата по оперативни стратегии би трябвало да бъдат регистрирани до края на годината.

 

 

Етикети: кметремонтСОФндъкова
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР